Switch-versie ARK: Survival Evolved grafisch uitgekleed

Toen ontwikkelaar Wildcard in maart dit jaar bekendmaakte ARK: Survival Evolved te porten naar Nintendo Switch, was er één vraag die bij veel mensen direct opkwam: hoe dan? Het antwoord lijkt te zijn door vrijwel alle grafische pracht overboord te gooien.

Het is geen geheim dat de dinosaurus/survivalgame verre van een stabiele ervaring biedt op PlayStation 4 en Xbox One. Als deze consoles al moeite hebben, dan belooft dat weinig goeds voor de minder krachtige Switch. Hoewel er nog geen officieel videomateriaal is getoond, heeft Amazon UK een aantal screenshots toegevoegd aan de winkelpagina van de game. Vergeleken met de pc- en consoleversie hebben de graphics een flinke knauw gekregen. 

Zolang er nog geen gameplaybeelden zijn verschenen is niet duidelijk hoe de game daadwerkelijk draait op Nintendo’s hybride console. Wazige graphics zijn natuurlijk makkelijker te behappen als dit zorgt voor vloeiende gameplay en een goede performance. ARK: Suvival Evolved voor Nintendo Switch heeft nog geen exacte releasedatum, maar staat gepland voor dit jaar. Voor meer screenshots kun je terecht bij Amazon.

ARK Switch screen1

ARK Switch screen2

ARK Switch screen3