'Seksueel misbruik katholieken is schuld van homo's'

Seksueel misbruik, het is al geruime tijd best wel 'een dingetje' in de Rooms-Katholieke kerk. Links, rechts en overal werden en worden kinderen misbruikt door geestelijken en ook in de VS is een zaak aan het licht gekomen, in Pennsylvania om precies te zijn.

Grofweg driehonderd priesters zouden daar in de loop der tijd duizenden kinderen hebben misbruikt. De vraag is natuurlijk wie daar nou de schuldige is, maar gelukkig heeft kardinaal Raymond Burke daar het antwoord op gevonden: homoseksualiteit en een ieder die zich daarmee bezig waagt te houden!

Burke weet ons te vertellen dat het misbruik 'voortkomt uit de homoseksuele cultuur, die de kerk heeft beïnvloed'. De wijze man vertelt er ook even bij dat die hele cultuur uitgeroeid moet worden, waarmee hij de aandacht weinig subtiel af probeert te leiden van het daadwerkelijke seksuele misbruik.

"Seksualiteit is alleen iets tussen man en vrouw", aldus de wijsgeer, die ouders ook nog op het hart drukt om hun kinderen toch vooral uit de buurt te houden van die vuige homo's - inclusief homoseksuele en dus walgelijke familieleden.

Zijn vele duizenden misbruikte kinderen over de hele wereld misschien wel reden om toch íets strenger te controleren of om enige hervormingen binnen de kerk door te voeren? "Dat is niet nodig, de regels zijn duidelijk genoeg en bestaan al eeuwenlang", aldus Burke.

Niks aan het handje dus, zo lijkt de beste man te beweren, enkele jaren nadat hij ons allen met een knap staaltje mentale gymnastiek nog te kennen gaf dat 'radicale feministen' juist schuldig waren aan het seksueel misbruik van kinderen door geestelijken in de kerk.