FOK! Wat een weer: nogal saai

Hallo!

Ja, het weer spreekt momenteel niet echt tot verbeelding. In het zuidoosten van het land scheen gisteren de zon nog volop, maar elders in den lande was het de bewolking die overheerste. Af en toe brak daar even een zonnetje door, maar het trok allemaal vrij snel weer dicht. Eigenlijk het meest saaie weer wat mij betreft. De grote hitte zijn we nu ook kwijt en die komt waarschijnlijk ook niet meer terug. Het is dus niet echt mooi, maar ook niet echt slecht. We hadden ook met regenbuien en 15 graden kunnen zitten. Nu is het voor veel mensen heel aangenaam met temperaturen die opliepen naar 20 tot 25 graden. 

Waar gebeurt er wel wat? In het zuiden en oosten van Europa. Daar zit de grote warmte nog en ontstaan er over grote gebieden soms stevige regen- en onweersbuien. Bijvoorbeeld in Italie, maar ook in Barcelona. Daar zijn grote hoeveelheden regen gevallen. 

In ons land zijn de wijzigingen de komende 24 uur erg klein. De wolkenvelden overheersen en zo her en der breekt de zon even door. Morgen maakt het zuiden opnieuw de grootste kans op wat zon. Het wordt dan tussen de 21 en 26 graden. Die 26 uiteraard alleen als de zon goed schijnt.

We zitten ook komende week in niemandsland tussen lagedruk boven Scandinavie en het welbekende Azoren-hogedrukgebied. Er zullen wat zwakke storingen passeren dus er kan zo her en der wat regen vallen, maar grote hoeveelheden zitten er absoluut niet in. Ook zal de zon regelmatig te zien zijn en met maxima van 20 tot 25 graden is het misschien wat saai, maar wel aangenaam zomerweer.

Fijn weekend!  

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

De Biesbosch (Foto: Iteejer)
De Biesbosch. Het ziet er allemaal wat groener uit dan een week geleden. (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!