'Niet neuken tijdens hittegolf'

In Nederland is het de laatste dagen eindelijk lekker zomerweer, maar in Colombia is het nog altijd smerig heet. Zo ook in kustplaats Santa Marta, waar de temperaturen al de hele maand rond de 35 graden schommelen.

Julio Salas van de lokale autoriteiten op het gebied van gezondheid heeft tegenover een lokaal radiostation dan ook een oproep gedaan aan de bewoners: "Vermijd het bedrijven van de liefde of het hebben van seks, vooral op de heetste momenten van de dag, zoals rond het middaguur."

"Deze activiteiten zijn fysiek inspannend en brengen je hartslag omhoog", aldus Salas, die er nog aan toevoegde dat seksuele activiteiten - net zoals andere fysieke inspanningen - het best zoveel mogelijk vermeden konden worden gedurende de dag.

's Avonds moet een potje klamme plakseks volgens Salas overigens nog wel kunnen, dan is het koeler. Als je een airco hebt zit je sowieso wel goed: "Met een werkende airco is er geen probleem."

Als vraag van de dag hadden we willen vragen hoe jij dit deel van het leven aan hebt gepakt tijdens de bijna eeuwigdurende hittegolf die Nederland onlangs teisterde, maar laten we eerlijk zijn: we zitten met z'n allen niet voor niks op FOK!.