Hoogbejaarde vrouw slachtoffer brutale woningoverval

De nachtrust van een 90-jarige Rotterdamse werd in de nacht van woensdag op donderdag wreed verstoord toen vier mannen met bivakmutsen haar beroofden. Ze trokken een ring van haar vinger en haalden het huis aan de Endeldijk overhoop. Een 75-jarige man die in een andere kamer sliep werd niet belaagd. De politie zet alles op alles om de verdachten te pakken.

Rond 02:00 uur wisten de vier mannen het huis van de slachtoffers binnen te dringen. Eenmaal in haar slaapkamer dwongen ze de bejaarde vrouw te blijven liggen en werd er een ring van haar vinger getrokken. Ook werden een paar kasten overhoop gehaald. De overvallers gingen er met geld en sieraden vandoor.

Een woordevoerder van de politie: "Het slachtoffer raakte niet gewond maar bleef wel hevig geschrokken achter, net als haar huisgenoot die ook in zijn veilige woonomgeving werd aangetast. Toen de overvallers vertrokken waren, maakte de vrouw hem wakker en belden ze 112. Agenten waren er snel en verzorgden de eerste opvang van het tweetal."