Bondage? SM? Kat!

Ben je liefhebber van SM en bondage? Dan is het misschien nuttig om een partner te zoeken met een kat. Tot die conclusie kwamen Britse wetenschappers volgens een publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Journal of Evolutionary Psychology'. De parasiet Toxoplasma Gondii zou hiervoor verantwoordelijk zijn. De parasiet zou zorgen voor de sexuele opwinding door angst, geweld en gevaar bij mensen. Katten dragen deze parasiet regelmatig, vaak door het eten van prooidieren.

De parasiet veroorzaakt de ziekte toxoplasmose en komt vaak voor, maar een patiënt zal meestal weinig symptomen merken. Vorig jaar waren er 350 meldingen bekend van de ziekte, maar het zou best wel eens kunnen dat er zo'n 350.000 mensen in Nederland rondlopen die de ziekte hebben. Je kunt hier alleen achter komen door een bloedtest.

In Slowakije en Tsjechië zijn 35.564 besmette en gezonde mensen ondervraagd over hun sexuele voorkeur. De besmette groep had een hogere voorkeur voor SM en bondage, maar ook geweld en onderdrukking.

Bondage? SM? Kat! (Foto: PXhere)
Bondage? SM? Kat! (Foto: PXhere)