Trumps Walk of Fame-ster in gevaar

De kans bestaat dat Donald Trump zijn ster op de Walk of Fame in Hollywood kwijtraakt. De City Council  in West Hollywood heeft unaniem een motie, waarin wordt opgeroepen om Trumps ster te verwijderen, aangenomen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

De ster van Donald is regelmatig een dankbaar doelwit voor actievoerders; de steen werd al diverse malen beschadigd en tot twee keer toe volledig verwoest. De laatste keer was vorige maand, toen een man met een pikhouweel volledig los ging op de steen. 

Hoewel de steen dus een dankbaar voorwerp is voor vandalen, is dat niet de belangrijkste drijfveer voor de City Council. Het orgaan kan zich niet vinden in het beleid van Trump: het scheiden van ouders en kinderen, zijn transgenderbeleid, het ontkennnen van de global warming zijjn slechts enkele punten waarom de City Council de ster graag verwijderd wil zien. 

Hoewel de motie dus unaniem is aangenomen, kan West Hollywood de ster niet op eigen houtje verwijderen. De Hollywood Chamber of Commerce, die over de toewijzing van de sterren gaat, weigerde eerder al om de ster van Bill Cosby te verwijderen. Het comité is van mening dat de sterren 'historische monumenten' zijn.