Gewapende voorbijganger schiet schutter neer

Een gewapende voorbijganger heeft zaterdag een man, die tijdens een 'terug-naar-school-feestje' in een park in Florida aan het schieten was, neergeschoten. Het slachtoffer was volgens de politiewoordvoerder in het park in gevecht met een andere man, ging naar huis en kwam korte tijd later schietend terug.

De toevallige voorbijganger zag dit, trok zijn wapen en schoot op de schutter. "We zijn enorm blij dat verder niemand gewond geraakt is", aldus Todd Hutchinson van de politie in Titusville, Florida. "De verdachte gebruikte zijn vuurwapen in een park vol met kinderen. Dit had zoveel erger kunnen aflopen."


Schietpartij tijdens kinderfeestje (Bron: FOXnews)

De schutter is met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar hij geholpen is aan zware verwondingen en hij ligt momenteel in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De voorbijganger had een vergunning voor het dragen van een vuurwapen en hij werkt volledig mee met de politie. Hij zal volgens de woordvoerder niet vervolgd worden, omdat deze man "binnen de regels van de wet" gehandeld zou hebben.