Geblesseerde Dolberg niet bij wedstrijdselectie Ajax

Ajax kan dinsdag geen beroep doen op Kasper Dolberg. De Deense spits moet het duel met Standard Luik aan zich voorbij laten gaan door een blessure.

De talentvolle aanvaller stond afgelopen seizoen lange tijd aan de kant met een voetkwetsuur en kampt nu met een blessure aan zijn buikwand. Dat pijntje liep hij twee weken geleden op tijdens de training en hij blijkt er nog altijd niet van hersteld. Hij is niet opgenomen in de wedstrijdselectie.

Zodoende lijkt de geroutineerde Klaas-Jan Huntelaar wederom in de basis te mogen starten. Tegen Sturm Graz maakte hij vorige week twee treffers. Kaj Sierhuis neemt op de bank plaats, waar ook jeugdspelers Dani de Wit en Jurgen Ekkelenkamp mogen plaatsnemen van trainer Erik ten Hag.

Ajax en Standard vechten samen uit wie zich plaatst voor de vierde en laatste voorronde van de Champions League. Dinsdag wordt het eerste duel in Luik gespeeld en een week later volgt de return in de Johan Cruijff Arena. Voor het treffen in België is Daley Blind wel weer fit. Hij had een pijnlijke rug na een botsing met Kostas Lamprou, maar dit bleek geen serieuze blessure.