Breath of the Wild geplaatst op officile Zelda-timeline

Een aantal jaar geleden kwam Nintendo met een officiële versie van de timeline van The Legend of Zelda. Alle titels werden hier op chronologische wijze geplaatst, wat resulteerde is maar liefst drie 'takken' (zie hieronder).

De officiële timeline is altijd een discussiepunt geweest onder de community wat alleen maar werd versterkt door deze officiële van Nintendo. Sommigen kunnen zich er niet in vinden, anderen vinden het weer hartstikke logisch. Wat men er ook van vindt: Nintendo houdt zich eraan vast en breidt de timeline met elke game weer uit. Zo ook The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Zoals te verwachten was, is Breath of the Wild de laatste game op de timeline, helemaal onderaan na alle eerdere Zelda-games. Wat Nintendo echter niet duidelijk maakt is in welke 'tak' de game hoort. Momenteel hangt de game los van de drie takken, wat bewust is volgens series producer Aonuma en Breath of the Wild-director Fujibayashi: 'Natuurlijk hoort de game als laatste op de timeline, maar welke tak? Dat is aan de verbeelding van de spelers.'

De twee geven aan dat de geschiedenis van Zelda regelmatig verandert door de introductie van nieuwe informatie en games. De kans dat we ooit een timeline krijgen die 'klaar' is, is dus zeer klein.

The Legend of Zelda: Timeline