FOK! Wat een weer: nog steeds heet

Vandaag is het zonnig en wordt het (zeer) warm. De maxima variëren van 25°C aan zee tot lokaal 35°C in het zuidoosten. De oostenwind draait geleidelijk naar zuid en is zwak. Vanaf het begin van de middag wordt de wind in de kustgebieden noord tot noordwest en mogelijk tijdelijk matig van kracht. In de avond neemt de wind af naar zwak en veranderlijk.

In de nacht naar dinsdag is het onbewolkt. De temperaturen dalen naar waardes tussen lokaal 14°C in het noorden en 18°C in het zuiden en aan zee. Zeer lokaal zou nog een mistbank kunnen vormen, er staat nauwelijks wind.

Dinsdag begint zonnig, maar in de middag en avond neemt hogere bewolking van het zuiden uit toe. Het blijft tot de avond droog. Er is een kleine kans dat in de avond een (onweers)bui vanuit België het uiterste zuiden bereikt. In de nabijheid van een onweersbui kunnen (zware) windstoten voorkomen. Het wordt vrijwel overal tropisch warm met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 29°C aan de noord- en noordwestkust tot 37°C in het zuidoosten. De wind neemt geleidelijk toe naar zwak tot matig en draait naar een meest zuidwestelijke richting. Aan de kust steekt een wind van zee op. In de avond komt de wind eerst uit uiteenlopende richtingen, maar wordt geleidelijk zuidoostelijk. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Gisteravond was ik nog aan de Rijn bij Koblenz en zag de zon daar ondergaan  (Foto: qltel)
Gisteravond was ik aan de Rijn bij Koblenz en zag de zon daar ondergaan (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!