762.000 mensen zagen Feyenoord winnen

Meer dan 750.000 kijkers hebben zaterdagavond Feyenoord de Johan Cruijff Schaal zien winnen. Naar de officiële seizoensopening keken 523.000 op FOX Sports 1, 215.000 mensen op FOX en nog eens 24.000 via de FOX Sports GO-app.

In het Philips Stadion wist Feyenoord zaterdagavond de schaal binnen te slepen door in een penaltyserie met PSV af te rekenen. In de reguliere speeltijd werd door zowel landskampioen PSV als door bekerwinnaar Feyenoord niet gescoord. De strafschoppenserie was de eerste in het Nederlandse betaald voetbal volgens het ABBA-model, waarbij na de eerste penalty dezelfde club twee keer aan de beurt is, vergelijkbaar met een tiebreak in het tennis.

De Johan Cruijff Schaal trapte een seizoen af waarin meer live voetbal dan ooit op het open net bij FOX te zien is. Naast de Johan Cruijff Schaal gaat het om de KNVB Beker en de Keuken Kampioen Divisie. FOX is gratis te zien via kanaal 11 (Ziggo) of 14 (KPN). De voetbaluitzendingen op FOX worden verzorgd door het team van FOX Sports.