Seedorf en Kluivert aan de slag bij Kameroen

Clarence Seedorf wordt de nieuwe bondscoach van Kameroen, met Patrick Kluivert als zijn assistent. Zij moeten het land naar succes leiden.

Pierre Ismael Bidoung Mpkatt, de Kameroense minister van Sport, heeft zaterdag op een persconferentie bevestigd dat het Nederlandse duo de leiding krijgt over de nationale ploeg. Meer details over de contracten van Seedorf en Kluivert worden later bekend. Seedorf volgt Hugo Broos op, die eind vorig jaar vertrok.

Kameroen ontbrak deze zomer op het WK, maar het land won vorig jaar wel de Afrika Cup. Volgend jaar juni wordt het toernooi in Kameroen gehouden en ondanks dat de ploeg van Seedorf als gastland automatisch geplaatst is, neemt men wel deel aan de plaatsingsreeks. De eerste interlands met de nieuwe bondscoach zijn in september tegen Malawi en de Comoren.

Clarence Seedorf was de laatste maanden van het vorige seizoen coach van Deportivo La Coruña. De 42-jarige oud-international kon niet voorkomen dat de club uit La Liga degradeerde. Patrick Kluivert (42) was voor het laatst werkzaam bij Paris Saint-Germain, waar hij een jaar lang technisch directeur was en in juni 2017 vertrok.