Zeekreeftenvisser in de kraag gevat

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hebben woensdag 1 augustus op de Oosterschelde een beroepsvisser in de kraag gevat die 43 zeekreeften had gevangen en uit het zicht aan boord had bewaard. De visser kreeg een proces-verbaal aangezegd omdat hij de gevangen kreeften niet onmiddellijk had teruggezet. Buiten het kreeftseizoen is dat verplicht.

De NVWA-inspecteurs voerden tijdens een controle op de Oosterschelde een inspectie uit aan boord van een beroepsvissersboot. De beroepsvisser was druk bezig kreeften-vistuigen te lichten. Tijdens het onderzoek aan boord werden - onder een dekkleed verborgen - twee bewaartonnen met daarin een groot aantal zeekreeften gevonden.

Aan boord bevonden zich in totaal 43 zeekreeften. In overleg met het Openbaar Ministerie is de beroepsvisser een proces-verbaal aangezegd. De kreeften zijn in beslag genomen en vervolgens in de Oosterschelde teruggezet.

De periode om zeekreeften mee te mogen nemen is al ruim twee weken verlopen. Het kreeftenseizoen is geopend vanaf de laatste donderdag in maart tot 15 juli.