'Trump is echt wel chill voor zwarten'

Een aantal zwarte predikanten hebben woensdag president Donald Trump even een welbekende veer in zijn reet gestoken. Eén van hen durfde zelfs te stellen dat Trump de meest pro-zwarte president uit de recente geschiedenis is.


Zwarten voor Trump (Foto: gettyimages)

De veer werd gestoken tijdens een bijeenkomst van verscheidene predikanten en bisschoppen waarbij voornamelijk gesproken werd over het reïntegreren van gevangenen in de maatschappij en ze daarbij helpen met het vinden van werk.

"Als ik zeg 'we nemen Amerikanen aan', dan bedoel ik alle Amerikanen", aldus homie Trump.

Darrel Scott, een zwarte predikant die al vanaf het begin een Trump-supporter is geweest, onderbouwde de positieve geluiden. "Dit is misschien wel de meest actieve regering betreffende het sociaal-economische probleem van de armen. En ik moet zeggen...dit is waarschijnlijk de meest pro-zwarte president die ik nog ga meemaken."

Over Obama was Scott minder positief. "Hij sloeg heel wat over. Onze vorige president voelde de aandrang niet zoals de huidige."

Tijdens de campagneperiode vroeg Trump de zwarte gemeenschap vaak 'wat ze nou te verliezen hadden door op hem te stemmen'. Het Witte Huis is al tijden druk bezig met het hervormen van de regels omtrend het reïntegreren van ex-gevangenen, vooral geleid door Trump's schoonzoon Jared Kushner.