15-jarig meisje in kritieke toestand na aanrijding

Een 15-jarig meisje uit de Belgische gemeente Boutersem is woensdagavond rond 20.45 uur zeer ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Witrijtseweg in Bergeijk.

Het meisje liep daar met 14 andere jongeren en drie begeleiders van de scoutingvereniging waar zij lid van is. Zij zijn op kamp in Nederland en waren bezig met een wandeltocht.

Een 85-jarige automobilist uit de Belgische gemeente Dessel (met de Nederlandse nationaliteit) reed op dat moment ook op de Witrijtseweg. Door nog onbekende oorzaak reed hij het 15-jarige slachtoffer van achteren aan. Het slachtoffer raakte bij de aanrijding zeer ernstig gewond.

Leden van de scoutinggroep hebben direct hulp verleend, waarna even later de gealarmeerde medewerkers van ambulance en traumahelikopter dit overnamen. Het slachtoffer is uiteindelijk met de traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Haar toestand is kritiek. Bij het ongeluk raakte verder niemand gewond.

De 85-jarige automobilist is direct na de aanrijding gestopt en naar het slachtoffer toe gegaan. Hij werd door de politie aangehouden. Gelet op zijn gevorderde leeftijd is hij gedurende de nacht niet ingesloten. Hij zal donderdag wel op het bureau als verdachte worden verhoord. Uit een alcoholtest bleek dat hij niet gedronken had. Ter plaatse is uitgebreid technisch onderzoek verricht naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Voor de overige scoutingleden is slachtofferhulp ingeschakeld en ook is er contact met de Belgische autoriteiten voor de verdere begeleiding van de betrokkenen.

15-jarig meisje in kritieke toestand na aanrijding (Foto: Stockfoto politie.nl)
15-jarig meisje in kritieke toestand na aanrijding (Foto: Stockfoto politie.nl)