Politiebescherming voor jongeren die gehandicapte vrouw besmeurden

Stel, je bent als groep tieners zo dapper dat je een gehandicapte vrouw volledig ondersmeert met bloem, water en eieren. Vervolgens ben je ook nog zo heldhaftig om er bij te gaan poseren voor een foto om die vervolgens online te zetten. Wat kun je dan verwachten? In het Engelse Bury St. Edmunds, Suffolk, krijg je dan politiebescherming. 

Het slachtoffer zat afgelopen vrijdag op een bankje in het park en riep iets tegen het vijftal. Dat stond hen blijkbaar niet aan, en uit wraak smeerden ze vrouw in met het kleverige goedje. Volgens de politie was de vrouw flink van slag door de gebeurtenis. De vrouw zou een zware aandoening hebben die niet meteen zichtbaar is voor de buitenwereld. 

Heksenjacht
Nadat de foto op social media gezet werd ontstond er volgens het Algemeen Dagblad een 'heuse heksenjacht' op het vijftal; waarbij ook de naam van één van de daders op internet gelekt werd. Het was daarom dat de familie de politie belden of de jongens geen bescherming konden krijgen; ze vonden dat de tieners wel erg hard werden aangepakt. Ze vrezen dan ook, niet geheel onterecht volgens uw redacteur, voor wraakacties. 

De plaatselijke politie heeft inmiddels bevestigd dat zowel de jongeren als hun families onder politiebscherming staan. Daarnaast hebben de dappere tieners toegang tot een 'noodnummer' waarmee ze direct contact kunnen zoeken met de politie. De lokale bevolking vind de bescherming zacht gezegd nogal opmerkelijk: "Het is walgelijk. Wat een uitschot." De politie zei eerder dat het gedrag van de jongens 'compleet onaanvaardbaar' was. 

Verjaardag verpest
De moeder van één van de tieners is bang dat de zestiende verjaardag van haar zoon verpest wordt: "We ontvangen dreigberichten omdat de naam van mijn zoon gelekt is op het internet. Dat meldde ik aan de politie en daarom worden we nu beschermd. Deze commotie hebben we momenteel echt niet nodig. Mijn zoon wordt 16 en er is hier familie voor zijn verjaardagsfeest."

Een andere moeder vind dat haar stiefzoon geen tuig is: "Zover ik weet, nam mijn zoon gewoon de foto. Hij gooide niet met eieren en bloem. Hij is geen tuig. Hij is gewoon stom geweest."