Nederlandse vrouwen en jongen (6) doodgeschoten in New York

Bij een schietpartij in een appartement in de New Yorkse wijk Queens zijn maandagavond een 47-jarige Nederlandse vrouw en haar 6-jarige zoontje om het leven gekomen. Ook een andere man en vrouw zijn doodgeschoten, terwijl de dader vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd.

De politie kreeg rond 21.00 uur een oproep: in de tuin van een appartement in Queens was een man met schotwond en een doorgesneden keel gevonden. De twee doodgeschoten vrouwen werden gevonden door agenten, die ook het dode kindje in het appartement vonden, net als een pistool.

Naar het motief wordt nog onderzoek gedaan en ook weet men nog niet of de dader en de slachtoffers familie zijn. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het bericht inmiddels bevestigd.

Update 22.40 uur
De 47-jarige vrouw blijkt Linda Olthof te zijn, die tien jaar geleden een paar afleveringen te zien was in Goede Tijden, Slechte Tijden. De dader is een ex van haar, de 39-jarige James Shields. Hij was ook de vader van het doodgeschoten jongetje.

In totaal kwamen vier mensen om het leven, inclusief de dader, die zichzelf van het leven beroofd heeft. Het andere vrouwelijke slachtoffer blijkt ook een Nederlandse te zijn en was de huidige partner van Shields.

Beelden van de omgeving (Bron: YouTube)