Britse tabloids waarschuwen voor nachtleven A'dam

Terwijl Amsterdam haar hoofd breekt over de vraag hoe de toeristenstroom kan worden ingedamd, lijkt ombudsman Arre Zuurmond daar onbewust een flinke bijdrage aan te leveren. Zijn quotes hebben nu ook de Engelse media bereikt die er vervolgens nog een schepje bovenop doen.

Op basis van de verslagen van Zuurmond vanaf de Wallen, waar hij tijdelijk woont, schrijft de Britse tabloid Mirror dat toeristen de 'wetteloze jungle' na zonsondergang beter kunnen mijden. Amsterdam wordt een no-go-zone 'waar de politie de situatie niet langer onder controle heeft'.

'De stad wordt gevaarlijk 's nachts', schrijft de krant. 'Met groepen losgeslagen jongeren die rondsluipen, straatraces houden, stelen, schreeuwen en wildplassen.'

Ook The Daily Star schrijft op basis van de tweets van en interviews met ombudsman Zuurmond dat 'de Amsterdamse politie worstelt met straffeloosheid'. Lezers van de krant worden gewaarschuwd voor 'het broeinest van criminaliteit waar Amsterdam na zonsondergang in verandert'.

'Tekort aan dienders'
Burgemeester Halsema erkent in De Telegraaf van vandaag dat de stad 'écht een tekort aan dienders heeft', zeker als je hun aantal afzet tegen het aantal toeristen dat dagelijks door het centrum loopt, slentert of zwalkt.