Geen gridstraf voor Verstappen na ophouden Grosjean

De kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije verliep al niet lekker voor de coureurs van Aston Martin Red Bull, maar er lijkt nog een staartje aan te komen. Max Verstappen zou Romain Grosjean in Q3 hebben opgehouden, waarvoor de Nederlander zich nu moet verantwoorden bij de stewards.

In de laatste ronde van Q3 ging Verstappen even van het gas om een gaatje te creëren voor zijn ultieme run, maar hij had niet in de gaten dat Grosjean achter hem zat. De Fransman zat wel in zijn vliegende ronde en werd zodoende opgehouden en kon geen verbetering laten noteren.

Grosjean maakte zich vlak na het incident flink boos, zoals via de teamradio te horen was. "Dat kan echt niet, ik was aan een snelle ronde bezig  en had de volgende ronde enorm veel spray."

Later vanmiddag moeten Verstappen en Aston Martin Red Bull zich verantwoorden. Op basis daarvan neemt de FIA een besluit en wordt mogelijk een gridstraf gegeven. Voor dergelijke incidenten wordt een coureur meestal drie plaatsen teruggezet.

Update 18.30 uur:

Max Verstappen krijgt geen straf voor het ophouden van Romain Grosjean in Q3 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije, zo meldt Racingnews365.nl zaterdag.