Bijthond krijgt spuitje, baasje taakstraf

Een 3-jarige hond, een kruising tussen een Mechelse herder en een hazewindhond, moet van de rechtbank in Almelo afgemaakt worden na meerdere bijtincidenten. Het baasje, Cornelis H., krijgt daarbij een taakstraf van honderd uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken, met een proeftijd van drie jaar.


Een FOK!king valse hond (Bron: gettyimages)

Wijkagent Hennie Jansen liep tijdens de laatste aanval van de hond bijtwonden op aan onder andere haar bovenarm, waardoor ze tijdelijk niet kon werken.

Het slachtoffer kreeg spreektijd en vertelde over die voor haar dramatische en angstige dag aan de Korte Bos. "Was het haat tegen mij persoonlijk of haat tegen het uniform?”, vroeg ze zich af. “Ik heb zelf ook een hond, een redelijk grote, en ik ben echt een hondenliefhebber. Dat ik nog steeds bang ben voor vreemde honden, vind ik daarom extra storend.”

H. is nooit wezen informeren hoe het met haar gaat, aldus de advocaat. Zeker driemaal is de teef eerder de fout ingegaan en de man heeft ook nog eens eerder door de gemeente opgelegde straffen, waaronder een muilkorf- en aanlijnplicht, bewust naast zich neer gelegd.

De hond is in beslag genomen en wat het OM betreft wacht de bijtende teef nog maar één ding: een spuitje.