Twente haalt jonge aanvaller en ervaren verdediger

FC Twente gaat zich versterken met Aitor Cantalapiedra en met Ricardinho. Dat bevestigt technisch directeur Ted van Leeuwen aan TC Tubantia.

De Spaanse aanvaller en Braziliaanse verdediger worden maandag medisch gekeurd. Van Leeuwen geeft nu alvast de bevestiging aan de lokale krant en legt uit waarom hij zo blij is dat hij het tweetal kan contracteren.

“Toen Aitor op de markt kwam, heb ik meteen doorgepakt. Hij is een technische, sierlijke speler, maar wacht nog op zijn echte doorbraak. Ik geloof in die jongen, het is er één uit de categorie die we kunnen oppoetsen tot iets moois”, aldus Van Leeuwen over de 22-jarige buitenspeler. Het jeugdproduct van Barcelona komt over van Sevilla en tekent voor twee jaar in Enschede.

Ricardinho, een linkerverdediger, komt over van het in de League One opererende Oxford United. Van Leeuwen zegt dat hij de inmiddels 33-jarige Braziliaan al in zijn eerste periode bij Twente wilde vastleggen. “Maar toen kon hij in Azerbeidjan heel veel geld ophalen. Vorig seizoen wilde ik hem naar Esbjerg halen, maar bood Oxford meer. En nu hebben we hem”, aldus een opgetogen Van Leeuwen.

“Een ervaren, nog zeer fitte verdediger, die afgelopen seizoenen bijna alles heeft gespeeld. Ik ben blij met een 33-jarige in een jong elftal.” Ricardinho was eerder jarenlang de vaste linksachter bij Malmö FF in Zweden. De ervaren verdediger zet zijn handtekening onder een eenjarig contract bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.