Japans drummen op Switch en PS4

Je zult ze vast wel eens gezien hebben als je eens iets zag over Japanse arcadehallen: Taiko no Tatsujin, de taiko-drum ritmegame, komt naar Europa met twee nieuwe games. Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun! voor Nintendo Switch en Taiko no Tatsujin: Drum Session! voor PlayStation 4 verschijnen allebei op 2 november 2018.

De Japanse gamereeks komt voor het eerst naar Europa en biedt nieuwe liedjes aan, speciale crossover personages en de mogelijkheid om via de multiplayer-modus aan het drummen te gaan. Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun! voor Nintendo Switch en Taiko no Tatsujin: Drum Session! voor PlayStation 4 kennen beide exclusieve features.

Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun! voor Nintendo Switch gebruikt de Joy-Con-controllers als drumstokken, en imiteert zo de speelstijl uit de arcadehallen. Het spel kent ook 20 multiplayer mini-games waar je tot en met vier spelers mee aan de slag kan. Het is in de Rhythm Games Mode mogelijk om met personages uit klassieke Nintendo-games, waaronder Kirby en Squid uit Splatoon 2, aan de slag te gaan.

Taiko no Tatsujin: Drum Session! voor PlayStation 4 biedt een extra modus aan voor de meer ervaren Taiko-spelers en introduceert de Ranked Mode, waarbij iedereen online zijn vaardigheden kan testen tegen andere Taiko-fanaten van over de hele wereld. Iedereen krijgt ook de mogelijkheid kostuums, geluidseffecten, begroetingen voor de Taiko no Tatsujin-mascotte Don-chan en meer vrij te spelen, alsook Guest Session te spelen met populaire personages als Heihachi uit Tekken, Pac-Man en Hello Kitty.

Welke liedjes er allemaal in deze Westerse versie gaat komen is niet bekend. Let it Go uit Frozen is wel een zekerheidje. Liedjes uit Dragon Ball Z en Mario Odyssey (alleen op Switch) zijn ook al bevestigd. Nu nog hopen dat de drum-controller voor de PlayStation 4-versie ook naar het Westen komt.