Grindel reageert: "Kritiek van Ízil heeft mij geraakt"

Reinhard Grindel, de voorzitter van de Duitse voetbalbond, heeft donderdag gereageerd op de racistische aantijgingen van Mesut Özil.

De speler van Arsenal bracht zondagavond naar buiten dat hij niet meer voor het Duitse nationale team wil spelen. Özil vindt dat hij het slachtoffer is van racisme, onder meer van de Duitse bond en Grindel in het bijzonder. "In zijn ogen ben ik een Duitser als we winnen, maar een immigrant als we verliezen."

Grindel kwam donderdagochtend met een uitgebreide verklaring. "De waarden van de Duitse voetbalbond zijn ook mijn waarden. Diversiteit, solidariteit, non-discriminatie en integratie: het zijn allemaal waarden en overtuigingen die mij na aan het hart liggen", wordt hij geciteerd door de NOS.

Hoewel de Duitse bond eerder al ontkende zich schuldig te hebben gemaakt aan rasicme, erkende men wel dat Özil beter beschermd had moeten worden. Grindel: "Natuurlijk vraag ik mezelf af wat ik beter had kunnen doen. Maar ik geef openlijk toe dat deze persoonlijke kritiek mij heeft geraakt. En misschien vind ik het nog wel vervelender voor alle vrijwilligers en werknemers die aan de basis staan van de DFB. Ik wijs het beslist af dat wij in verband worden gebracht met racisme."