PSV veegt miljoenenbod uit Bordeaux van tafel

PSV kan een flinke klapper maken door Steven Bergwijn aan Girondins Bordeaux te verkopen, maar dat zien de Eindhovenaren niet zitten.

De twintigjarige Bergwijn staat nog drie jaar onder contract bij PSV en de club wil hem zo lang mogelijk behouden. Bordeaux hoopt het contract echter af te kopen met een groot deel van de miljoenen dat het binnenhaalde met de veelbesproken transfer van Malcom naar Barcelona. Dat levert de club 41 miljoen euro op en de Fransen zijn volgens De Telegraaf zelf bereid om het eigen inkomende transferrecord te verbreken.

Dat ligt nu nog op 13.5 miljoen euro, maar het dagblad heeft bronnen rondom de club uit wijnstreek Bordeaux gesproken en concludeert dat er een bod is uitgebracht waarmee Bergwijn in één klap de duurste aankoop ooit kan worden. Een concreet bedrag wordt echter nog niet genoemd. PSV bevestigt dat het een Franse aanbieding heeft ontvangen en geeft direct aan dat er niet te praten valt over een transfer.

In het verleden gaf PSV aan dat er voor Bergwijn minimaal twintig miljoen euro geboden moet worden, maar het lijkt er niet op dat zo'n aanbieding nu nog steeds voldoende is om de club te doen besluiten om de jongeling te verkopen. De Eindhovenaren zijn niet van plan om naast Santiago Arias nog een basiskracht te verliezen terwijl de competitiestart met rasse schreden nadert.

Bergwijn legt zich bij die situatie neer. De rappe buitenspeler sprak na de met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Olympiacos met De Telegraaf en gaf aan hard gewerkt te hebben aan zijn spel. Hij is fitter dan ooit en oogt uiterst gedreven in de voorbereiding. Dat hij daarmee aandacht trekt van andere clubs is mooi, maar hij blijft in Eindhoven. "Als PSV mij niet wil laten gaan, is het niet aan mij."

Ook Mark van Bommel rekent erop dat de groeibriljant 'gewoon' in het Philips Stadion blijft. "Wij willen hem niet verkopen", bevestigt hij. De oefenmeester gaat wel uit van een vertrek van Santiago Arias. De rechtsback staat in de belangstelling van Napoli en heeft inmiddels toestemming gekregen om met de Italiaanse topclub te praten. Het zou gaan om een deal van ongeveer elf miljoen euro.