'Ontwikkelaar XCOM en Civilization werkt aan nieuwe franchise'

Firaxis, de ontwikkelaar van gameseries XCOM en Civilization, lijkt bezig te zijn met een nieuw project. Dit heeft 2K Games-CEO David Ismailer laten vallen in een interview met GamesIndustry.

Het bleef opvallend stil bij 2K Games op de afgelopen E3, maar ze zijn heel wat van plan de komende jaren. Zo zien ze grote kansen in China en op de smartphonegamesmarkt, willen ze meer investeren in WWE 2K, en lijken ze bezig te zijn samen met Firaxis een nieuw project op touw te zetten. "We zijn bezig ons portfolio uit te breiden," aldus Ismailer. "We hebben Civilization gedaan, daarna XCOM, en nu zijn we aan het kijken om hopelijk nog een franchise aan dat portfolio toe te voegen."

Verder gaat Ismailer niet in op deze uitspraken, dus wat dit nieuwe project precies inhoudt blijft gissen. XCOM en Civilization staan in ieder geval bekend om hun hoge kwaliteit, dus bij Firaxis is het project vast in goede handen. Nu hopen dat het geen smartphonegame gaat worden. Het gehele interview waarin Ismailer dieper ingaat op de ambities van de uitgever, lees je hier.

2k Games e3 booth
De booth van 2K Games afgelopen E3. Grote afwezige: games.