FOK! Wat een weer: geniet jij van de hittegolf?

De dag begint op de meeste plaatsen zonnig. In het zuiden en zuidwesten komen vanmorgen ook enkele wolkenvelden voor. Vanmiddag is er een afwisseling van zon en stapelwolken. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 27°C op de Wadden tot 33°C in het zuiden en oosten. In de middag steekt in de kustgebieden een verkoelende zeewind op. Verder staat er een zwakke, veranderlijke wind.

Later vanavond en komende nacht zijn er enkele wolkenvelden en heel lokaal zou er een lichte bui kunnen voorkomen. De wind is zwak en veranderlijk en de minimumtemperatuur blijft bij 18-20°C steken, maar in stedelijk gebied komt het kwik niet onder de 20°C.

Morgen overdag zijn er zonnige perioden, maar zijn er ook enkele wolkenvelden aanwezig. In de loop van de dag ontstaan er landinwaarts stapelwolken die in het oosten in de middag zouden kunnen uitgroeien tot een enkele onweersbui. Het wordt op veel plaatsen weer tropisch warm, de temperaturen variëren van 25-27°C vlak aan zee tot 32-34°C in het oosten. De wind wordt zwak tot matig en komt uit een noord- tot noordwestelijke richting, in de loop van de dag neemt de wind iets in kracht toe en wordt dan noordelijk. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Interpretatie zit midden op zee, en spotte onze nieuwe boot  (Foto: interpretatie)
Interpretatie zit midden op zee, en spotte onze nieuwe boot (Foto: interpretatie)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!