Vrouw belandt op IC na verkrachting

Een jonge vrouw raakte zaterdagochtend ernstig gewond bij een zedenincident in de Rotterdamse Herman Bavinckstraat in de wijk De Esch. Een team van twintig rechercheurs is in nauwe samenwerking met het openbaar ministerie aan het onderzoek begonnen.

Rechercheurs hebben nog niet uitgebreid met het slachtoffer kunnen spreken. Ze ligt op de intensive care in een ziekenhuis in Rotterdam volgens de NOS. Voor wat nu bekend is, is dat het slachtoffer rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat is gefietst.

Ze kwam daar rond 05.30 uur aan. Kort nadat ze haar fiets buiten op straat op slot zette werd ze aangevallen door een man. Ze raakte daarbij zoals gezegd ernstig gewond. Mogelijk is de vrouw op haar fietsroute vanaf een bepaald moment gevolgd.

Het onderzoek is in volle gang. De politiehelikopter heeft overzichtsfoto’s gemaakt, de plaats delict is in kaart gebracht en met een aantal getuigen is al gesproken. Rechercheurs hebben gekeken waar camera’s hangen en zijn al bezig om eigenaren daarvan te benaderen. Met speurhonden zijn verschillende zaken uitgelopen.

Update 16:15 uur
Het onderzoeksteam heeft gisteravond in de directe omgeving van het incident een buurtonderzoek gehouden. Er is met bewoners gesproken en bij afwezigheid een brief achtergelaten met het verzoek alsnog contact op te nemen met de politie. Ook worden alle mogelijke routes die het slachtoffer heeft gereden in beeld gebracht zodat camerabeelden veilig kunnen worden gesteld.

Daarnaast worden de camerabeelden bekeken om een nog duidelijker signalement van de dader te krijgen. Het gaat vermoedelijk om een man van rond de 20 jaar met een donker getint uiterlijk, een donkere hoody aan en fietsend op een donkerkleurige fiets.