Advocaat: "Oranje doet niet voor KroatiŰ onder"

Dick Advocaat denkt dat het Nederlands elftal best hoge ogen had kunnen gooien op het WK in Rusland.

Oranje werd in de kwalificatie uitgeschakeld nadat wereldkampioen Frankrijk en kwartfinalist Zweden ervoor zorgden dat de ploeg van Advocaat derde werd. "Ik heb kwartfinalisten gezien waar wij echt niet voor onderdoen. Je maakt mij niet wijs dat Rusland een betere ploeg heeft dan Nederland", zegt de voormalige bondscoach tegen Voetbal International.

"We hadden echt niet misstaan op dit WK. Dat weet ik zeker. Sommige landen zouden ons waarschijnlijk te machtig zijn", verwijst Advocaat naar bijvoorbeeld Frankrijk en België. "Maar van Kroatië hoeft Nederland niet te verliezen, hoor. En ik heb kwartfinalisten gezien waar wij echt niet voor onderdoen. Tegen Zweden hebben we ruim een half jaar geleden nog bewezen dat we ze kunnen verslaan. In een systeem met drie aanvallers."

Ronald Koeman, de huidige Oranje-bondscoach, sprak eerder dezelfde mening uit. "Oranje had geen slecht figuur geslagen bij dit WK. Absoluut niet. Wat ik op het WK zie bevestigt me alleen nog maar meer in de keuze die we hebben gemaakt met Oranje."