Slachtoffers slachtpartij Las Vegas aangeklaagd door hoteleigenaren

MGM Resorts International, de eigenaren van het Mandalay Bay-hotel in Las Vegas, hebben meer dan duizend mensen die op een of andere manier slachtoffer zijn geworden van de schietpartij van vorig jaar voor de rechter gesleept.

Op 1 oktober vorig jaar schoot Stephen Paddock vanuit het Mandalay Bay 58 concertgangers dood, terwijl vele honderden mensen gewond raakten. Slachtoffers hebben sindsdien onder meer de hotelketen en de organisator van het concert aangeklaagd wegens een gebrek aan veiligheid en degelijk opgeleid personeel.

MGM slaat nu dus terug en claimt dat het geen enkele aansprakelijkheid heeft in de zaak. Volgens Robert Eglet, advocaat van de slachtoffers, is de move van MGM bedoeld om de zaak niet bij een staatsrechtbank, maar bij een federale rechtbank te krijgen. Eglet denkt dat MGM verwacht daar meer succes te kunnen hebben.

"Dat MGM nu slachoffers aanklaagt is simpelweg een staaltje winkelen naar rechters, dat grenst aan het onethische", zegt Eglet. "Zoiets belachelijks heb ik nog nooit gezien, waar slachtoffers aangeklaagd worden om zo een meer gunstige rechter te krijgen. Het is erg treurig dat ze zich tot zo'n niveau verlagen."

MGM zelf liet weten dat het de federale rechtbank simpelweg een betere plek vindt voor een dergelijke rechtszaak.