1 dode, 4 gewonden bij eenzijdig ongeval in Kerkrade

Vermoedelijk door een medische oorzaak, verloor een bestuurder zaterdagmiddag op de Valkenhuiserlaan in Kerkrade de macht over het stuur. De auto raakte van de weg en kwam ondersteboven naast de weg tot stilstand. De bestuurder, maar ook zijn drie zonen en een vriendje van de zonen, raakten bij het ongeval gewond. Van een van de kinderen is de toestand zeer ernstig.

De politie verricht onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Het vermoeden is dat er een medische oorzaak is voor het verliezen van de controle. De bestuurder en het ernstig gewonde kind zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen en de drie andere kinderen zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Alle inzittenden komen uit een Duits plaatsje, net over de Nederlandse grens. Op dit moment is er niet meer informatie bekend.

Update 15-07 10:45 uur
De politie heeft zojuist bekendgemaakt dat het zwaargewonde kind in het ziekenhuis is overleden. 

Update 15:19 uur
De politie heeft laten weten dat het dodelijke slachtoffer het 10-jarige vriendje is van de drie broertjes.  Het onderzoek naar de exacte toedracht is nog niet afgesloten. De politie zet het onderzoek voort. Vermoedelijk is er een medische oorzaak waardoor de 31-jarige vader de macht over het stuur verloor en met hoge snelheid de rotonde bij de Valkenhuizerlaan opreed. De auto raakte van de weg en kwam ondersteboven naast de weg tot stilstand.

De vader is met het ernstig gewonde kind naar het ziekenhuis in Heerlen gebracht. Het jongetje is later op de avond overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Daar is hij in de nacht van zaterdag op zondag overleden. De andere drie jongens, de zonen van de bestuurder van 7, 10 en 11 jaar zijn direct na het ongeval overgebracht naar Maastricht. Hun situatie is stabiel.

De man en de jongens komen uit een klein plaatsje in de buurt van Gangelt, net over de Nederlandse grens.