Feyenoord walgt weer eens van eigen fans

Fans van voetbalclub Feyenoord hebben zich zaterdag tijdens een oefenpartij in Middelburg tegen het Zeeuws Elftal weer eens van hun meest walgelijke kant laten zien. 

Tijdens de oefenpartij moesten meegereisde Rotterdammers zich uiteraard weer alleen bezighouden met hun grote rivaal en angstgegner Ajax, maar deze keer was het de ongelukkige Abdelhak Nouri die het leidend voorwerp van hun spot was.

Al bierdrinkend zongen de zogenaamde voetbalfans liedjes met titels als 'Nouri aan de zuurstofslang' en 'Joden aan het gas' en werd een spandoek opgehangen met de cryptische tekst 'Nouri worden'

Zelfs Feyenoord voelde zich geroepen om afstand te nemen van deze hersenlozen en publiceerde onderstaande reactie op hun site:

"We hebben gisteren ter plaatse niet gehoord dat er liedjes over Nouri gezongen werden. Het doek heeft er kortstondig gehangen. Wat de bewuste tekst (‘Nouri worden’) precies behelst, is ons ook nog niet duidelijk. Maar laat glashelder zijn dat de club elke negatieve verwijzing naar Nouri’s vreselijke leed ronduit walgelijk vindt en ten zeerste verwerpt. We wensen Nouri, zijn familie en Ajax alleen maar alle sterkte toe en gaan ervan uit dat mensen zich in het vervolg onthouden van dit soort wanstaltige uitingen."

Stichting Zeeuws Elftal-voorzitter Kees Roelse noemt de gebeurtenissen verwerpelijk. "Wij nemen afstand van deze actie en kijken wat we gaan doen. Misschien gaan we wel aangifte doen, maar dat gaan we eerst met het bestuur bespreken."

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Nouri in een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen in elkaar zakte. De voetballer van Ajax liep ernstige en onherstelbare hersenschade op.