Paulinho: "Ik weet dat ik een aanbieding uit China heb"

Paulinho heeft bevestigd dat hij een aanbod heeft liggen om Barcelona na één seizoen al weer te verlaten voor de Chinese Super League.

De Braziliaanse middenvelder stapte afgelopen zomer voor veertig miljoen euro over van Guangzou Evergrande naar Barcelona en kwam tot 49 wedstrijden voor de Catalanen, waarin hij tot negen doelpunten en drie assists kwam.

De Chinese club zou Paulinho nu terug willen halen. "Ik ga naar Barcelona om met mijn zaakwaarnemer over de kwestie te praten", vertelde de 29-jarige middenvelder tegen Braziliaanse media na afloop van de verloren wedstrijd van Brazilië tegen België (1-2) in de kwartfinales van het WK. "Ik weet dat ik een aanbieding uit China heb en nog van een andere club, hoewel het niet zeker is dat ik zal vertrekken. We moeten praten."

Barcelona plaatste vrijdag een bericht op Weibo dat Paulinho op huurbasis terugkeert naar Guangzhou, met een verplichte optie tot koop. De Spaanse landskampioen verwijderde echter dat bericht na een paar minuten weer van het Chinese medium.