Falcao hekelt arbitrage: "Schandalig dat dit op een WK gebeurt"

Radamel Falcao heeft na afloop van het na strafschoppen verloren duel tegen Engeland fel uitgehaald naar scheidsrechter Mark Geiger.

De spits was één van de zes Colombianen die een gele kaart getoond kregen van de Amerikaanse leidsman. De Engelsen kregen er slechts twee, wat voor Falcao alleen maar bevestiging is voor zijn vermoedens. "Ik vond het al frappant dat ze voor dit duel een Amerikaanse scheidsrechter hadden aangesteld. Dat brengt veel twijfels met zich mee, als ik eerlijk ben."

De aanvaller van AS Monaco voelt zich bestolen door de arbitrage. Over de penalty van Harry Kane klaagt hij niet, maar bij andere momenten liet de scheidsrechter duidelijk zijn voorkeur blijken, meent Falcao. "Hij sprak alleen Engels, daar begon het al mee. Voor mij was het duidelijk dat hij de tegenstander steeds het voordeel gaf als het 50-50 was. De scheidsrechter heeft ons afgeleid en hield zich niet aan dezelfde criteria bij beide ploegen. Het is een schande dat dit bij de laatste 16 op een WK gebeurt."

Engeland leek lange tijd met 1-0 te gaan winnen na een benutte strafschop van topscorer Kane, maar in de derde minuut van de blessuretijd kwam Colombia plotseling langszij. Yerry Mina kopte raak in wat eigenlijk pas de tweede kans voor de Zuid-Amerikanen was. In de verlenging kreeg Falcao één kleine mogelijkheid, maar hij scoorde niet. Bij de daarop volgende strafschoppenserie nam Engeland de trappen net iets beter waardoor het toernooi voor Colombia is afgelopen.

Dat is een forse teleurstelling voor Falcao, die heilig geloofde dat zijn team het zou flikken tegen het licht favoriete Engeland. "We hebben 120 minuten lang met onze wapens gevochten, we hebben een plan tot het einde gevolgd en daarmee gelijk gespeeld. Met strafschoppen kan het beide kanten op. Dan laat het een zure smaak achter als je verliest, maar dit team is erg sterk. De spelers groeien en Colombia zal nog sterker terugkeren", belooft de 32-jarige spits. "Daar blijven we hard voor werken."