'Real Madrid en PSG akkoord over transfer: 272 miljoen voor Mbappé'

Kylian Mbappé moet de komende jaren de grote blikvanger van Real Madrid worden. Volgens een vooraanstaande journalist is een recordtransfer dichtbij.

Baptiste Ripart meldt dat Paris Saint-Germain heeft ingestemd met een transfersom van 272 miljoen euro, wat de negentienjarige Fransman de duurste speler ooit zal maken. De journalist bracht eerder deze zomer als eerste de transfer van Thomas Lemar naar Atlético Madrid naar buiten en zat ook goed met zijn voorspelling over Antoine Griezmann die de club trouw zou blijven.

Nu meldt hij dat Ronaldo voor honderd miljoen naar Juventus vertrekt en dat Mbappé zijn plek gaat opvolgen. Real Madrid zou volgens zijn Twitterbericht bereid zijn om het duizelingwekkende bedrag in vier termijnen over te maken. Daarmee kan de Koninklijke toch nog met hem aan de haal gaan, nadat hij vorige zomer voor een overstap van AS Monaco naar PSG koos.

De Spaanse grootmacht wil het nieuws echter niet bevestigen. Via een officieel statement laat de club weten dat de geruchten 'ronduit onwaar' zijn. "Real Madrid heeft geen aanbieding gedaan aan PSG of de speler en betreurt de verspreiding van dit soort informatie", aldus de club. Eerder gaf de CL-winnaar ook zo'n boodschap af toen de club met Neymar in verband werd gebracht.

Experts hebben echter wel voorspeld dat Real deze zomer met geld gaat smijten nadat het met de inmiddels vertrokken trainer Zinédine Zidane de afgelopen jaren de hand op de knip hield. Voorzitter Florentino Perez zou nieuwe Galácticos willen halen en de Fransman voldoet aan dat plaatje als toekomstige kandidaat voor de Ballon d'Or. Mbappé kende een geweldig debuutseizoen bij Les Parisiens en schittert nu ook op het WK. Hij maakte in de achtste finales nog twee treffers tegen het Argentinië van Lionel Messi.

Paris Saint-Germain heeft het met de UEFA aan de stok en moet mogelijk nog meer spelers verkopen om aan de Financial Fair Play-regels te voldoen, waardoor de kampioen van Frankrijk gaat instemmen met een transfer van Mbappé. Eerder deze week liet de Franse landskampioen Yuri Berchiche en Javier Pastore al vertrekken.