'IsraŽl steelt wolken en sneeuw'

Een van de hoogste generaals van Iran, ene Gholam Reza Jalali, lijkt ze niet helemaal op een rijtje te hebben. Dat klimaatverandering bestaat is iets waar bijzonder weinig (serieuze) twijfel over is, maar volgens Jalali is het in zijn land allemaal de schuld van....nee, niet de Rabobank, maar Israël!

Generaal Jalali zegt dat Israël ervoor zorgt dat er geen regen meer uit de wolken boven Iran valt. Voor zover die wolken er überhaupt zijn, want die vuile Israëli's jatten ze zelfs gewoon. "Buiten dat ze ervoor zorgen dat er geen regen uit de wolken valt, hebben we ook te maken met diefstal van zowel sneeuw als wolken", foetert Jalali.

De generaal zegt zijn uitspraken te doen op basis van een wetenschappelijk onderzoek. Ahad Vazife, de grote baas van het meteorologisch instituut van Iran, heeft Jalali's uitspraken overigens linea recta naar de prullenbak verwezen. "Iran heeft al lange tijd last van droogte, maar dat is een globale trend, niet iets waar alleen wij last van hebben. Daarnaast kan een land, op basis van de huidige kennis, helemaal geen sneeuw of wolken stelen."

Uw redacteur is het ondertussen opgevallen dat het in Nederland ook al tijden droevig is gesteld. Zo is er al maandenlang geen vlokje sneeuw gevallen en is het ook nog eens dag in dag uit een gortdroge, hete bende buiten. Wie onze sneeuw en wolken gejat heeft is dan ook de vraag, maar het zou gewaardeerd worden als het terug werd gebracht.