'Netflix wéér fors duurder'

Het lijkt erop dat Netflix de abonnementen weer eens duurder gaat maken. Of eigenlijk; er komt een nieuw, duurder, abonnement met dezelfde functionaliteit en de andere abonnementen worden uitgekleed.

Het huidige duurste abonnement van € 13,99 biedt nu de mogelijk tot het bekijken van 4 streams tegelijk, het bekijken van streams in 4K en HDR. Het nieuwe Ultra-abonnement van € 16,99 neemt die functies over en het abonnement van € 13,99 zal nog maar 2 streams bieden en HDR moeten gaan missen.

Ook het standaardabonnement wordt kariger. Met het € 10,99 kostende abonnement kun je nu nog op twee schermen tegelijk kijken, maar dat wordt teruggeschroefd naar één scherm.

Het lijkt er overigens op dat de wijzigingen per land kunnen verschillen. Een screenshot uit Italië laat zien dat ook in het huidige duurste abonnement 4 streams tegelijk kunnen worden bekeken, maar dat HDR alleen nog in het duurste abonnement zit. Een screenshot uit Duitsland is anders. Daar kun je met het huidige duurste abonnement nog maar twee streams tegelijk openen.

Volgens een woordvoerder worden er 'verschillende prijspunten en features getest zodat men een beter begrip krijgt van hoe de consument Neflix waardeert. Of en wanneer het Ultra-abonnement in Nederland beschikbaar komt en welke wijzigingen er in de bestaande abonnementen worden doorgevoerd zullen we nog even moeten afwachten.

Voor nu; doe eens een gok. Hoeveel kost Netflix over tien jaar? 40 euro per maand? 20 euro per maand?

De screenshot van Italië en Duitsland onder elkaar:

Nieuwe prijzen Netflix Italië
Nieuwe prijzen Netflix Italië

 

Nieuwe situatie Netflix Duitsland
Nieuwe situatie Netflix Duitsland