Vader Mikel kort voor Nigeria - Argentinië ontvoerd

John Obi Mikel vertelt in de Engelse media een schokkend verhaal over zijn vader die ontvoerd was. Hij is maandag bevrijd door de politie.

Mikel zat in de spelersbus op weg naar het stadion voor de laatste groepswedstrijd tegen de Argentijnen, toen hij gebeld werd door een familielid. Zijn vader bleek ontvoerd te zijn toen hij op weg was naar een begrafenis. De 31-jarige Mikel besloot het bizarre nieuws aan niemand te vertellen en hij kwam tegen Argentinië 'gewoon' in actie.

"Ik speelde terwijl mijn vader in handen was van een stel bandieten. Dat trauma moest ik onderdrukken, terwijl ik vier uur voor de aftrap te horen kreeg dat hij ontvoerd was", vertelt de Nigeriaan aan The Guardian. "Ik was emotioneel afgeleid en moest de keuze maken of ik mentaal wel klaar was om te spelen."

"Ik was verward en wist niet wat ik moest doen, maar besloot dat ik 180 miljoen Nigerianen niet in de steek kon laten. Ik moest het afsluiten in mijn hoofd en eerst mijn land vertegenwoordigen", aldus de voormalige speler van Chelsea, die tegenwoordig in China speelt. "Ik wilde het wel vertellen, maar het kon niet. Ze zeiden dat ze mijn vader zouden doodschieten als ik het bij de autoriteiten zou melden."

De vader van Mikel werd uiteindelijk na een week bevrijd door de politie. Hij werd door zijn ontvoerders gemarteld en hij verblijft nu in een ziekenhuis. "Gelukkig is mijn vader maandag veilig gered en ik wil de politie bedanken voor hun actie. Daarnaast wil ik mijn familie en vrienden bedanken voor de steun die ik ontvangen heb."