Colombia - Engeland: Kane vs wel of geen James?

De laatste achtste finale van het WK voetbal in Rusland gaat tussen Colombia en Engeland. Om 20.00 uur Nederlandse tijd trappen de teams af in Moskou, met Mark Geiger als scheidsrechter. Colombia kan voor de tweede keer de kwartfinales bereiken, oud-wereldkampioen Engeland deed dat al vaker, maar in 2006 voor het laatst.

Colombia
Colombia is eigenlijk ook maar een rollercoaster. We hebben kolderieke momenten gezien in de eerste wedstrijd tegen Japan, we zagen ze flitsen tegen Polen en we zagen ze als een manke geit over het veld kruipen tegen Senegal. Wat zal het gezicht van Colombia dit keer zijn? Veel gaat afhangen van het wel of niet meespelen van James. Pekerman daarover: "We moeten hopen dat hij zich fit genoeg voelt om mee te doen. Zo niet, dan is Luis Muriel een uitstekende vervanger. Hij speelde geweldig tegen Senegal." Verder zou ik willen refereren aan het plezier van Yerry Mina. Al twee belangrijke goals voor Colombia terwijl fans hem bij zijn club Barça als een mongool neerzetten. Hup Djerry!

Ospina; Arias, Davinson, Mina, Mojica; Sánchez, Barrios; Cuadrado, Quintero, Muriel; Falcao.

Engeland
België heeft tegen Japan laten zien dat het niet veel uitmaakt hoe je in de groepswedstrijden speelt; je moet het nu laten zien in de achtste finales, anders lig je er gewoon uit. Het is twaalf jaar geleden dat Engeland voor het laatst een kwartfinale haalde, dus vandaag moeten ze het laten zien. Kane zal zoals altijd zijn vizier op scherp hebben, maar geldt dat ook voor mannen als Sterling, Alli en Lingard? Nu gaat het erom en kunnen ze niet wegkomen met het kansenmissen. Hoe gaat het middenveld van Engeland zich houden? Echt stevig is het middenveld immers niet. Veel vraagtekens en we hopen op antwoorden van Engeland.

Pickford, Walker, Stones, Maguire, Trippier, Alli, Henderson, Lingard, Young, Sterling, Kane