Liever facebooken dan neuken in bed

Mobiel in bed is nummer 1 seksprobleem Nederlanders zijn in bed meer met hun mobiel bezig dan met hun partner. 9 van de 10 mensen ergert zich als de partner in bed op zijn telefoon kijkt. Van de jongeren onder de 30 jaar laat zelfs 2 op de 10 zich tijdens de seks afleiden door zijn of haar mobiel. Volgens 70% van de respondenten gaat telefoongebruik in bed ten koste van ons seksleven.

Deze onthullingen komen uit het onderzoek naar de impact van de mobiele telefoon op ons leven dat telecombedrijf Ben liet uitvoeren door onderzoeksbureau DirectResearch.

De mobiele telefoon is de nummer één afleider van elkaar in bed (50%). Op nummer 2 staat de algemene trend ‘Individualisering’ (14%), oftewel meer met jezelf bezig zijn dan met elkaar. En op 3 volgt TV/Netflix kijken (12%).

Seksuoloog Kaat Bollen over de resultaten: “Mensen weten tegenwoordig beter via social media wat een vage bekende 's avonds gekookt heeft dan hoe de dag van hun eigen partner was. Dat komt de emotionele intimiteit niet ten goede. Een smartphone hoort in mijn ogen niet thuis in de slaapkamer. Ook niet als wekker. Want, voor je het weet ben je toch weer allerlei posts aan het checken. Terwijl een goed voorspel al begint vanaf het moment dat jullie samen naar bed gaan. Dat is moeilijk met de smartphone in de hand. Geestelijk ben je er dan niet bij. Vroeger werden tijdens stroomstoringen opvallend veel kinderen verwekt. Toen had men wel wat beters te doen dan op een mobiel tokkelen. Nu zijn mensen vaak meer met hun telefoon bezig dan met elkaar.

Kaat heeft ook wel wat tips:

Neem je smartphone niet mee in bed. Dan ben je er 100% bij voor elkaar. Plan samen één schermloze avond in per week: geen smartphone, tablet of tv. Niets! Ga er luchtig mee om, maak lol met elkaar! Stop de mobiel in een telefooncondoom.

Telecomaanbieder Ben introduceert met een dikke knipoog het Ben telefooncondoom als de oplossing voor dit relatieprobleem. Daarmee wil het bedrijf laten zien dat je ook in bed meer plezier kunt beleven door minder op je mobiel te kijken. Het telefooncondoom is verpakt zoals we dat kennen van normale condooms. Het telefooncondoom is groter en steviger, zodat het als een hoesje om je mobiele telefoon past. Die kun je daarna niet meer bedienen (maar mogelijk wel veilig inbrengen? -red)