LeBron James naar LA Lakers: 154 miljoen dollar salaris

Er is altijd baas boven baas, zo blijkt maar weer. Basketballer Nikola Jokic tekende bij de Denver Nuggets een nieuw contract voor vijf jaar, ter waarde van 148 miljoen dollar, maar LeBron James heeft dat al doen verbleken: de superster verhuist van de Cleveland Cavaliers naar de Los Angeles Lakers en gaat in vier jaar tijd maar liefst 154 miljoen dollar mogen ontvangen.

Het is de tweede keer dat James de Cavaliers achter laat. De ploeg uit Cleveland pikte hem in 2003 op in de NBA draft en won in de elf jaar dat hij er speelde uiteindelijk 'slechts' één titel. Met de Miami Heat won King James ondertussen ook nog twee titels. "Bedankt, Ohio, voor vier geweldige jaren. Dit zal altijd thuis blijven", aldus James in een bedankpost richting de Cavaliers.

James liet eerder weten dat hij zijn loopbaan in Cleveland af wilde sluiten, maar fans zullen ongetwijfeld wat vergevingsgezind zijn: hij hielp de stad naar de eerste grote titel in een van de Amerikaanse competities in ruim een halve eeuw. Vrijdag liet hij al weten een optie in zijn Cavaliers-contract, voor ruim 35 miljoen dollar voor komend seizoen, niet te lichten.

James haalde afgelopen seizoen voor het achtste jaar op rij de NBA-finales, maar verloor met de Cavaliers van de Golden State Warriors. Bij de Lakers zal hij voor het eerst in de Western Conference spelen, waar hij direct de concurrentie aan kan gaan met de ploeg uit Oakland, die hem in de afgelopen vier jaar drie keer de baas was in de NBA-finales.