Drie honden in bloedhete auto, twee dood

Zaterdagmiddag om 17.30 uur ging de Belgische politie naar de parkeerplaats van het Sint-Jan-ziekenhuis te Brugge omdat voorbijgangers honden in een auto op de parkeerplaats zagen. Het Blauwe Kruis werd ingeschakeld dat direct een dierenarts regelden. Voor twee honden mocht de hulp uiteindelijk niet meer baten.

Een Berner Sennen was al dood toen de politie de ruit insloeg en de dieren bevrijdde, een Lhasa Apso heeft de mishandeling overleefd. De tweede Berner Sennen heeft nog gevochten voor zijn leven samen met personeel van het ziekenhuis dat direct ijs en koude natte handdoeken ter beschikking stelde en de dierenarts die het dier liters vocht en medicatie middels een infuus gaf.

De achterlijke eigenaren afkomstig uit Rochefort hadden hun auto met honden al voor het middaguur op de parkeerplaats achtergelaten bleek uit onderzoek door de politie. De dieren hebben ongeveer vijf en half uur in de bloedhete wagen gezeten. De achterlijke eigenaren hebben een procesverbaal gehad.

Ook in Nederland lopen er eigenaren met verminderde hersencapaciteit rond. Daarom waarschuwt de politie via de kanalen zoals Twitter, waar veel van deze verstandelijk beperkten verkeren, voor de risico’s van honden of kinderen in auto’s in de bloedhete zon achter te laten.