Vejinovic definitief van Feyenoord naar AZ

AZ heeft Marko Vejinovic definitief overgenomen van Feyenoord. De middenvelder heeft zich voor vier seizoenen verbonden aan de Alkmaarders.

Vejinovic kwam afgelopen seizoen op huurbasis al uit voor de AZ, maar een zware knieblessure, opgelopen tegen nota bene Feyenoord, maakte al na zeven wedstrijden vroegtijdig een einde aan zijn seizoen. De middenvelder zit momenteel in de laatste fase van zijn revalidatie.

"Ik ben hier heel blij mee", vertelt Vejinovic op de officiële clubwebsite van AZ. "Een fantastische club waar ik het afgelopen seizoen ontzettend naar mijn zin heb gehad. We passen denk ik heel goed bij elkaar, zowel qua speelstijl als de mentaliteit. Na mijn blessure ben ik op de weg terug en het gaat hartstikke goed. Het is nu trainen, trainen, trainen."

De voormalig jeugdinternational doorliep de jeugopleiding van AZ en vertrok in 2009 naar Heracles Almelo. Vitesse nam de 28-jarige middenvelder in 2013 transfervrij over en twee jaar later legde Feyenoord drieenhalf miljoen euro voor hem neer. In dienst van de Rotterdammers kwam Vejinovic tot 31 wedstrijden.

"We kregen de kans om Marko definitief over te nemen en daar hoefden wij niet lang over na te denken”, vertelt directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Hij is een speler met extra kwaliteiten. Tijdens zijn blessure heeft hij laten zien dat hij enorm gedreven is, nog heel erg die bewijsdrang heeft en dat hij thuis hoort op dit niveau."