Zware EU-top rond migratie en geld

De EU-leiders komen donderdag en vrijdag in Brussel bijeen voor een EU-top vol zware onderwerpen. Migratie, de financiering van de EU zonder Groot-Brittannië, Rusland en de handelsspanningen met de Verenigde Staten staan op het donderdagmenu van de 28. Vrijdag komt zonder de Britse premier de brexit aan de orde en daarna praten de leiders over versterking van de Economische en Monetaire Unie.

Na een gedachtewisseling met de voorzitter van het Europees Parlement donderdag om 15.00 uur en daarna met NAVO-topman Jens Stoltenberg begint de eerste werksessie. Na afloop, rond zevenen, geven EU-president Donald Tusk en Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker samen een persconferentie. Waarna de leiders om half acht aan hun werkdiner beginnen.

Vrijdagochtend trappen de EU-leiders om negen uur af om, zonder de Britse premier, de stand van zaken te bespreken bij de brexit-onderhandelingen. De eurotop begint om 11.15 uur. Eurogroepvoorzitter Mario Centeno en ECB-baas Mario Draghi zijn erbij. Afsluitende persconferenties zijn om half twee gepland.

Zware EU-top rond migratie en geld
Zware EU-top rond migratie en geld (Foto: ANP)