Messi: "We hebben enorm veel geleden"

Lionel Messi voorspelt een lastige wedstrijd voor Argentinië in de achtste finales van het WK tegen Frankrijk komende zaterdag.

Argentinië bereikte de knock-outfase na een 2-1 zege op Nigeria, in een wedstrijd waarin Messi voor de 1-0 zorgde en daarmee zijn eerste doelpunt op het eindtoernooi in Rusland maakte.

"Natuurlijk hebben we elke wedstrijd bekeken, we volgen het allemaal", vertelde Messi op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Frankrijk is een zeer goed team met zeer goede individuele kwaliteiten. Hun verdediging, ze hebben goede middenvelders en zeer goede aanvallers. Ze hebben hele snelle spelers die een verschil kunnen maken. Ze hebben ook teamgenoten van Barcelona die ik goed ken."

Argentinië kwalificeerde zich voor de achtste finales dankzij een volley van Marcos Rojo in de 86ste minuut. Messi, die de derde Argentijnse speler werd die op drie WK's scoorde, in navolging van Diego Maradona en Gabriel Batistuta, erkent dat zijn ploeg het heel lastig had tegen Nigeria.

"Het was een uitgebalanceerde wedstrijd. We konden de eerste helft controleren, we hadden meer balbezit, ze probeerden kansen te creëren rond en na het eerste doelpunt. We dachten dat de tweede helft vergelijkbaar zou zijn, maar ze benutten de strafschop en dat maakte het moeilijker."

"We werden nerveus, we hadden meer druk toen de tijd verstreek. Dus dat is de reden waarom we meer begonnen te drukken en aanvallen en dat is hoe we erin geslaagd zijn te scoren om door te gaan. We hebben enorm veel geleden."

"Het was een moeilijke situatie waar veel op het spel stond, maar het was natuurlijk een grote opluchting voor ons allemaal. Met de vele dingen die er gezegd zijn wisten we dat het moeilijk zou zijn, maar gelukkig hebben we het gehaald. We hadden niet gedacht dat we zoveel zouden lijden als we gedaan hebben. We waren vol zelfvertrouwen dat we door zouden gaan en gelukkig is het uitgekomen."