FOK! Wat een weer: de komende dagen beter

Er zijn wolkenvelden en er kan met name in het noorden en oosten plaatselijk wat lichte regen vallen. Soms breekt de zon door, het vaakst in het zuidwesten. De maxima liggen tussen de 16°C in het noorden en lokaal 20°C in het zuiden. De noordwestelijke wind is zwak tot matig, in het Waddengebied mogelijk vrij krachtig.

Komende nacht het eerst bewolkt. Later in de nacht komen er van het noorden uit opklaringen en is er kans op nevel en een enkele ondiepe mistbanken. Het blijft overwegend droog. Het koelt af naar een graad of 12 en er staat een zwakke tot matige noord- tot noordwestenwind.

Maandag overdag zijn er flinke perioden met zon, vooral in de kustprovincies. In het uiterste noordoosten kunnen in de loop van de dag wolkenvelden vanaf de Noordzee binnendrijven. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C aan zee tot 23°C in het zuidoosten. Er staat een matige wind uit noord tot noordwest. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland
 

De kerk van Hommersum, een klein Duits dorpje bij de grens met Nederland. De foto is zasterdagmorgen precies vanaf de grens gemaakt  (Foto: qltel)
De kerk van Hommersum, een klein Duits dorpje bij de grens met Nederland. De foto is vanmorgen precies vanaf de grens gemaakt (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!