Sparta hekelt FC Twente inzake transfer Schenk

Sparta versterkte zich deze week met Xandro Schenk, maar het is nog maar de vraag of de verdediger inderdaad op Het Kasteel gaat spelen.

Technisch manager Henk van Stee vertelt aan RTV Rijnmond dat FC Twente de 25-jarige Schenk ineens heeft benaderd, kort nadat hij akkoord was over een contract bij Sparta. "Wij hebben gisteren alle puntjes op de i gezet met betrekking tot zijn contract, iedereen was blij, die jongen zelf ook, totdat FC Twente belde met Xandro's vader en hem een aanbieding deed die veel hoger is dan onze aanbieding."

Schenk werd vrijdagochtend bij zijn nieuwe club verwacht, maar hij kwam niet opdagen. "Zijn kop is gek gemaakt door FC Twente. Wij hebben gebeld met FC Twente en gevraagd waar ze mee bezig zijn, dit kunnen ze niet maken. Ze hebben achter de rug van de agenten van Schenk zijn vader benaderd", aldus Van Stee.

Evert Bleuming, de hoofdscout van Twente, benadrukte dat Schenk nog geen contract heeft ondertekend bij Sparta. Volgens Van Stee klopt dat, maar hij laat ook weten dat de Rotterdammers wel een schriftelijke bevestiging van zijn zaakwaarnemers hebben. Van Stee is 'heel erg boos op FC Twente en ook een beetje teleurgesteld in Schenk'.

De technisch manager weer zeker dat Sparta een eventuele arbitragezaak zal winnen. "Maar de vraag is: wil je dat nog wel?" Van Stee is verbaasd door de hoogte van de aanbieding van de Tukkers. "Gezien hun financiële positie, ik begrijp niet dat ze dergelijke salarissen kunnen betalen die wij niet kunnen betalen. Twente komt al jaren niet zo netjes in het nieuws, dit bevestigt dat alleen maar."