Basketballer Ayton als eerste gekozen in NBA Draft

In het Barclays Center in New York is donderdagavond de Draft in de NBA gehouden. Daarin kunnen alle NBA-teams spelers oppikken uit het Amerikaanse collegebasketbal en, in een paar gevallen, van internationale teams.

De Phoenix Suns mochten dit keer als eerste kiezen en niet geheel verrassend viel de keuze op Deandre Ayton. De 19-jarige speler uit de Bahama's , 2,13 meter lang en 107kg schoon aan de haak, was al sinds high school een van de meest veelbelovende spelers van zijn jaar en bij de Arizona Wildcats maakte hij afgelopen seizoen in het collegebasketbal ook weer grote indruk. Vrijwel alle rankingsites hadden hem op één staan en dat kwam dus uit.

De Sacramento Kings waren als tweede aan de beurt en kozen voor Marvin Bagley van de Duke Blue Devils. De Sloveen Luka Doncic was een van de weinige spelers die niet uit het collegesysteem kwam: hij maakt ondanks zijn leeftijd (19) bij Slovenië en Real Madrid al geruime tijd gigantisch veel indruk en de Atlanta Hawks, die als derde aan de beurt waren, kozen hem dan ook. Doncic zal er echter niet spelen, want al gelijk besloten de Hawks om hem met de Dallas Mavericks te traden voor Trae Young, plus Dallas' eersterondepick in de Draft van volgend jaar.

Ayton wordt als eerste gekozen (Bron: YouTube)