Onrust bij Turks stembureau, PVV stelt vragen

Bij een Turks stembureau aan de Werf in Den Haag brak gisteren een flinke ruzie uit tussen voor- en tegenstanders. De politie moest met meerdere eenheden, waaronder een aantal hondengeleiders, ter plaatse komen om de boel te sussen. Volgens Regio15 heeft een woordvoerder van de politie aangegeven dat er geen fysiek geweld is gebruikt, maar slechts verbaal geweld. 

De Haagse PVV-fractie is ontstemd over het feit dat er geen arrestaties zijn verricht zo laat ze weten in een persbericht. Raadslid Willie Dille: "Den Haag importeert Turkse conflicten naar Nederland door het faciliteren van stembureau en daar moet de gemeente onmiddellijk mee stoppen. Islamitische gebruiken brengen islamitische toestanden met zich mee."

Het raadslid vraagt onder andere of "de gemeente het met de PVV eens is dat het importeren van conflicten uit islamitische landen niet bevorderlijk is voor de integratie van moslims in Nederland?" Ook wordt de vraag gesteld "of de gemeente bereid is te te stoppen met het faciliteren van verkiezingen uit islamitische landen in Den Haag."