Capello: "Messi ging gebukt onder de druk van hattrick Ronaldo"

Fabio Capello stelt dat de druk op de schouders van Lionel Messi nog hoger was nadat Cristiano Ronaldo voor Portugal een hattrick maakte.

De Portugees blonk vrijdagavond uit in de WK-wedstrijd tegen Spanje (3-3) en een dag later kwam Lionel Messi voor het eerst in actie met Argentinië. Het sterke IJsland wist de Argentijnen op 1-1 te houden en Messi werd de schlemiel van de wedstrijd door na ruim een uur een strafschop te missen.

"Messi ging gebukt onder de druk na de drie goals van Ronaldo", zei Capello tegen Mediaset, waarvoor hij het WK als analist volgt. "Ronaldo wilde iets extra's laten zien omdat hij tot voor kort niet vaak had gescoord op een WK." Op zijn drie voorgaande mondiale eindrondes was de ster van Real Madrid telkens maar één keer trefzeker.

Capello was totaal niet onder de indruk van het spel van Argentinië. "Het middenveld speelde veel te traag en alles ging door het midden om zo snel mogelijk Messi te bedienen. Ik vind Messi een betere speler dan Ronaldo, maar de Argentijnse ploeg helpt hem niet echt."